Tania är dräktig – tiklinje via en hane?

Tania är dräktig svart-röda valpar väntas i mitten av april 2020

Nu känns och ses det tydligt att det är valpar i Tanias fina mage. Hon har även haft en liten slempropp vilket är tecken som jag aldrig erfarit hos en tik som varit skendräktig. Hennes mage har ökat i omfång 4 cm på två veckor utan att vi ger henne mer mat. Tania kommer alltså bli mamma till vår andra A-kull. Tanias valpar blir den femte generationen ut på vår starka fina tiklinje efter Ronja vår stamtik från 2004. Vår start med A-kullen blev väldigt bra, hundarna var utseendemässigt fina Pinscher (Champions, CIB, Mälarpinschervinnare återfinns i kullen) men de var framförallt en otroligt jämn och fin kull i sin mentalitet. Nästan alla mina valpköpare i A-kullen har fortsatt med rasen och jag har 16 år senare god kontakt med hela A-kullsgänget.

I detta fallet blev det en hanhund som fick bevara A-kullslinjen. Se uch, LP1, LP2 Rivendells Alpha. Affe som han kallades var en otroligt balanserad och sund hane. Han var lugn, lättlärd och sund. Han blev 13.5 år gammal och har gjort ett avtryck på svensk och internationell Pinscheravel.

  • Bild från kennelläger 2007

Han har ett av de bästa mentalbeskrivningarna jag sett och kombinationen av honom och amerikanska importtiken Secret Junior världsvinnare – 2008, Svensk vinnare 2009, Se uch, Us grand champion Oakwood V Kaitler Conspiracy var i högsta grad lyckad mentalt och även utseendemässigt.

Vi exporterade tillbaka Madonna som blev USAs mest vinstrika tik 2013 samt 2014: Us silver grand champion, Rally lydnads diplomerad, Barnhunt diplomerad Rivendells Material Girl. Madonna som hon kallas är en fantastisk hund som gett ett enormt avtryck på Pinscheraveln i USA (Allt om Madonna och hennes hälsotester finns att läsa här: http://www.oakwoodgermanpinschers.com/madonna.htm).

Vi fick möjligheten att ta tillbaka hennes dotter Nikki också hon årets tik i USA fast Året var 2016, Silver grand Champion Oakwood’s Who’s That Girl (http://www.oakwoodgermanpinschers.com/nikki.htm).

Nikki väntar ju vår B-kull så henne kan ni läsa mer om under våra hundar. Tanias syster Kerin har precis fått sin första kull i USA hon fick nio valpar. Kerin var USAs mest vinstrika tik 2019 och har en ljus framtid framför sig (http://www.oakwoodgermanpinschers.com/kerin.htm).

  • Simon och hundarna

Så vad är vitsen med denna långa berättelse? Kanske bara att jag kände att det var roligt att få titta på alla mina gamla hundar igen. Kanske för att jag tycker att det är viktigt att berätta att den finns en plan och en historia bakom varje kull som föds hemma hos oss. Jag har haft en personlig relation till väldigt många hundar eller släktingar till hundar i stamboken bakom Tania.

Tiden har rusat iväg och nu när jag skriver känner jag mig allt lite gammal, trots att jag är bara 40 år ung. Det känns roligt att få ge er som väntar på en valp efter Tania lite historia. Det finns alltid historia när man köper en hund av en specifik hundras. Jag hade ganska mycket historia med mig redan när jag födde upp min A-kull. Jag kände redan då väldigt många hundar i min stamtavla eftersom jag varit aktiv i rasen i 6 år. Jag hade också ynnesten att ha god kontakt med många av dom som hållit på länge i rasen och jag var frågvis och säkert lite jobbig ibland. Att jag gjorde hemsidor till några av dom äldre uppfödarna gjorde att jag fick ta del av deras material och jag har kvar både bilder och kopior på videofilmer. Därför har jag även ganska mycket information och bilder från hundarna i linjerna bakom Boyka som är pappa till kullen vilket känns bra.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *