Planerade valpar

Rivendells D-kull väntas i mars 2021

Rivendells From Russia With lova aka Tania parats med AGD1, AGHD1, RLD N, SE UCH, SE VCH Lilla Enebys Legolas aka Dexter och valpar väntas i början av Mars 2021 och kommer att vara leveransklara i Maj 2021. Just nu tar vi inte upp fler intresseförfrågningar angående valp efter Tania och Dexter.

Tania är en mycket lätthanterad snäll och social tik. Tania är 3.5 år gammal och är frisk och sund. Hon har genomfört beteendeprovsbeskrivning och är skottfast och har höga poäng på sociala förmågor och lite rädslor. Tania har ställts ut endast fyra gånger och har skrapat ihop 1 BIR, 1 BIM samt 3 st utställningscertifikat och står inför sitt Svenska och Danska utställningschampionat. Hon har godkänd exteriörbeskrivning inför Korning och har godkänt anlagsprov i viltspår samt 1:a pris i öppenklass i viltspår. Ögonlyst UA, Dilute DD Wvd N/N. Tania är duktig på att vara lös och gillar att lära sig nya saker. Med Tania tränar vi även agillity och nosework och hoppas kunna tävla när pandemin tillåter. Tania är mamma till vår andra A-kull.

Länk till Tanias sida på SKK avelsdata: https://hundar.skk.se/avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=3290006

AGD1, AGHD1, RLD N, SE UCH, SE VCH Lilla Enebys Legolas aka Dexter är 6 år gammal även han är en frisk, sund, trevlig, lätthanterad hane som genomfört mentalbeskrivning och är skottfast. Ögonlyst UA, HD grad C, Dilute DD.

Dexter tävlar agility och hopp i klass 3, har cert och är SM-kvalad till 2020/21. Han har även tävlat i rallylydnad och tycker om att hänga med på roliga saker och vara lös i skogen. Dexter och hans syskon har vi följt med stort intresse sedan dom var valpar. Dexters pappa är ingen mindre än Multi Ch Multi-winner Rivendells Cúthalion ”Totte”. Dexter ägs av kennel Dexterity – Läs gärna mer om honom där.

Länk till Dexters sida på SKK avelsdata: https://hundar.skk.se/Avelsdata/Flikar.aspx?sida=Hund_info&id=3035607

Vi väntar oss stabila trevliga och aktiva hundar med mycket leklust. Både Tania och Dexter går bra ihop med andra hundar både stora som små. Exteriört väntar vi oss att valparna i kullen kan bli åt en stor och kraftig typ av Pinscher, Dexter är kring 51 cm hög och väger ca 20 kg och Tania mättes vid exteriörbeskrivningen till 50.5 cm och väger ca 19 kg.

Om du är intresserad av valp efter Tania och Dexter får du gärna kontakta @rivendells.se eller ring gärna och boka besök 0735640381

Tanias BPH-diagram, Rasens medelvärde i blått och Tanias resultat i rött.

Här nedan är ett litet galleri med bilder jag tagit genom åren på hundar i blivande D-kullens stamtavla. Det som känns extra roligt med kombinationen att jag så fort kommer tillbaka till bland min allra första Pinscher som är farbror till Dexters pappa Totte.